Defne Sarısoy, TED Ankara Kolejini ve Ankara Üniversitesi İtalyan Dili ve Edebiyatı bölümünü bitirdi.
Yazılı basında başlayan medya serüveni Aktüel dergisi ve 1 Numara Yayıncılık şirketine bağlı kadın dergilerinde kısa bir dönem sürdü. Özel televizyonların kurulma aşamasında, Flash TV’de ilk televizyon deneyimini yaşadı. Redaktör spikerlik, muhabirlik görevleri yanı sıra kadın, gençlik, sağlık ve eğitim programları hazırlayıp sundu.
1993-1995 arası Star TV’de haber spikerliği yaptı ve “Yakın Takip”, “Kırmızı Koltuk” gibi programları hazırlayıp sundu. 1995-1997 arasında Kanal D’de “Ana Haber Spikeri” olarak görev yaptı. 1999’da NTV’de göreve başladı. Akşam haberlerinin yanı sıra on yıl boyunca farklı yayın kuşaklarında haber bültenleri, Prof. Dr. Osman Müftüoğlu ile sağlık programları, sosyal sorumluluk projeleri ve hafta sonu aktüel programları hazırlayıp sundu. NTV-MSNBC haber portalında gündemin önemli konularını, yaptığı söyleşilerle iki yıl boyunca okuyucuya aktardı.
2005-2008 yıllarında İstanbul Ticaret Üniversitesi İletişim Fakültesinde dersler verdi.
2010-2014 arasında TRT HABER kanalında çeşitli kültür-sanat, haber ve aktüalite programlarının editörlüğünü ve sunuculuğunu yaptı.
2021 yılında BBNTÜRK kanalında yayınlanan “Siyaset Üstü” adlı dış politika programının moderatörlüğünü üstlendi. “Defne Sarısoy ile Hafta Sonu Günlüğü” programlarını hazırlayıp sundu.
Defne Sarısoy halen kongre, konferans, ödül töreni, lansman gibi sahne etkinliklerinde Türkçe ve İngilizce olarak “Master of the Ceremony” ve moderatör olarak görev alıyor.
Etkili konuşma ve beden dili, heyecanı yenme, topluluk önünde konuşma, sunum teknikleri ve başarı yolunda kişisel hedefleri belirleme konularını bir arada aktardığı “Hayatla İletişim” adlı seminerini farklı ortamlarda sunuyor. Şirket ve topluluklara kurumsal eğitimler veriyor. İletişim koçluğu ve danışmanlığı yapıyor. Eğitim başlıkları: Etkin İletişim, Kişisel İmaj, Kurum İçi İletişim, Kriz Yönetimi, Sunum Teknikleri, Aktif Dinleme, Çatışmaların Çözümünde İletişim, Öğrenme ve Gelişim, Yaratıcılık ve Değişim.
