Çağrı Özpideciler

1979 yazında Fethiye’de gözlerimi açtım tezcanlı dünyama. İstanbul’da yetiştim. Konuşmaya geç başladım, düşünmeye erken. Solaklığımı ilk o zaman keşfettim. İlkokul yıllarında yazları Fethiye’de annemin babasının kendi eliyle ciltlediği kadim kitapları karıştırmak, öğle sıcağında düşüncelerimi serinletirdi.

Dayımın 1987’de sonradan (sırt çantalı) gezginlerin uğrak yeri olan Kelebekler Vadisi’ni turizme kazandırması sayesinde renkli insanlardan ilham aldım. Görme eşiğim sırt çantası ile aşıldı.

Mühendis babamdan yılmazlığı, okuma alışkanlığını, kültürel ve beşeri ilişkileri, öğretmen annemden ise sevgi, özveri ve adanmışlığı öğrendim.

1985’te başlayan öğrenim hayatımı dersi derste öğrenip sonra tekrar etmeden, çalışmamayı meziyet edinerek geçirdim. Tüm eğitim hayatımın özeti bu cümledir. Ortaokul ve lise, hatta üniversite dönemim dahil aile şirketinde bedelsiz askerlik yaptım. 32 yaşında aile şirketinden ayrılınca terapide “Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğu” gerçeği ile tanıştım.

Aldığım uzun soluklu destekle çıktığım yeni yolculukta, hayat boyu neden bazı eşiklere takıldığım sorusu eksik parçaların tamamlanmasıyla birden cevaplandı. Herhangi bir konuda dikkatimi toplamakta zorlanırken, sevdiğim bir konuda masadan hiç kalkmadan nasıl sabahladığımı anlamak (şifalı bir iksirdi), üzerime yapışan etiketleri çözümlememe yardımcı oldu.

Kas gücü ile yapılan keşif yolculuklarını kitap ve dergilerden takip ettiğim için önce 18 Mart’da Çanakkale’ye İstanbul’dan bisiklet ile vardım. Sonra ertesi yıl İstanbul'dan  6 gün boyunda bisiklet ile yol alıp 19 Mayıs’da Selanik’e vardım. Derken ertesi yıllarda Fransa’dan İsviçre’ye bisiklet ile Sevr'den Lozan’a tarih kokan bir bisiklet yolculuğu yaptım.

Erden Eruç’u ilham aldığım bir kişi olduğu için onunla söyleşi yapmak ve hikayesini dinlemek için durumdan vazife çıkardım. 3,5 senelik çalışma sonucunda bu kitap ortaya çıktı.

Kişisel merak ve özelliklerim: Kitaplar (tarih, özyaşam, psikoloji, roman, uluslararası ilişkiler, söyleşi türleri), yazmak, gezginlik, kayak, kano, bisiklet, dağ yürüyüşleri, dalış, yelken, yerel yemek tadım keşifleri, yoga, bahçıvanlık, fotoğraf, etnik müzik ve folklorik unsurlar, müzelerin hakkını vermek. Hamit Naci Mavi Vatan Vakfı Mütevelli Üyesi, İstanbul Filarmoni Derneği Yönetim Kurulu Üyesi, Buğday Ekolojik Yaşam Derneği Destekçisi. Ayrıca Fırdavat Endüstri LTD ŞTİ’nin girişimcisiyim.

Gücünü yaşam dengesinde kalabilmek için okuyan, çalışan, paylaşan Fransızca / İngilizce öğretmeni Hilal ile evliyim ve 2014 doğumlu Parla Aybike’nin babasıyım.

https://cagriozpideciler-blog.tumblr.com/

Alışveriş Sepetim