Tema: Kendimizi ifade etme biçimimiz
Kavramlar ve Anahtar Sözcükler: Mizah, söz sanatları, okuma kültürü, popüler kültür, iletişim, aile, birey ve toplum, duygular, bakış açısı, arkadaşlık, gözlem
Tutum ve Değerler: Yaratıcılık, empati, merak, sevgi, saygı, güven, sorumluluk
Profil Öğeleri: Duyarlı, sorgulayan, düşünen
Nehir’i pek zorlu bir görev bekliyor; yarım kalmış bir masalın sonunu getirmesi ve güzelim masalları cadının elinden kurtarması gerek. Üf, ne görev ama!
Pelin Güneş’in muzip, içten kalemi kalbinizi çalıverecek, eminiz. Elma Çocuk, bu konuşkan kitabı tüm Ceren’lere armağan ediyor. Orada bir yerde olduğunu bildiğimiz tatlı Ceren’ler, her geçen gün çoğalmanız dileğiyle.
Çocukların muzip yol arkadaşı Pelin Güneş, harika bir gözlemcidir. Keyifle, kahkahayla donatır elinin değdiği satırları. Biz şimdi onunla kol kola girdik, sizi bekliyoruz. Hazırsanız Kültürel Miras Serisi, dördüncü kitabıyla Safranbolu’nun kapısını çalıyor…
Önel’in sözcükleri daha fazla çocukla kol kola girmeli. Çünkü onun sunduğu dünya hep umut kokar, inceliklere alkış tutar, başka kapılar aralar. Varlığı bir çocuğa sunulmuş fıstıklı çikolata gibidir, sevinç uyandırır. İşte bu kitap, bizi sarıp sarmalamak için can atan kocaman bir fıstıklı çikolata!
Sizden daha iyi yazan biri varken kitap yazmaya gerek var mı? Ya da ressamlar en güzellerini kullanmışken renklere uzanmaya? Peki, mor gökyüzü olur mu? Rüyalarınızın sonu sizden niye kaçar? Kısacası, beğenilmeyen hayallere ne olur? Yanıtı Hayal Kasabası’nın sokaklarında!
Sevgili Günlüğüm,
Bugün bir kitaba rastladım. İsmi Sevgili Günlük Öykü Anlatıyor. İçinde mutsuz bakkal amcaların sakladığı tonton sırlardan, saklambaç seven kocaman fillere, özgürlüğünü ilan eden kuşlara kadar pek çok şey anlatılıyormuş...